جراحی فیبروم با لاپاراسکوپی
فیبروم عبارتست از تومور خوشخیم که در رحم یا تخمدان یا… اتفاق می افتد. شایع ترین فیبروم، فیبروم لگنی در زنان است که تقریبا در ۵۰ سالگی و یا در سنین باروری (۲۵ سالگی الی ۴۰ سالگی) دیده می شود. این بیماری سلول های ماهیچه ای و دیگر بافت ها را درگیر می سازد. که فیبروم در بسیاری از مواقع باعث نازایی می شود. افزایش وزن و یا چاقی و یا عدم باروری خطر ابتلا به فیبروم در زنان را افزایش می دهد. جراحی فیبروم با لاپاراسکوپی یک روش مناسب برای از بین بردن فیبروم رحم یا … در زنان می باشد.
این روش جراحی، با استفاده از دستگاه لاپاراسکوپ انجام می شود. لاپاراسکوپ یک لوله یا میله ای است که در انتهای آن دوربین کوچکی قرار دارد و این دوربین امکان مشاهده و دسترسی به فیبروم را برای پزشک متخصص فراهم می سازد. پس اینکه فیبروم بوسیله لاپاراسکوپی مشاهده شد، در ناحیه مورد نظر برش ایجاد می شود و سپس در صورت نیاز فیبروم به قطعات کوچکتر تقسیم شده تا خارج شود.
برداشتن فیبروم با لاپاراسکوپی در برخی شرایط بسیار دشوار تر از عمل جراحی باز است اما در بسیاری از مواقع می تواند باروری را برای بیمار حفظ کند. یعنی پس از برداشتن فیبروم با لاپاراسکوپی بیمار توانایی باردار شدن خود را از دست نخواهد داد بلکه می تواند پس از درمان بچه دار شود.
در این عمل زخم های کمتری نسبت به عمل جراحی باز انجام می گیرد لذا دوران نقاهت کوتاه تر خواهد بود و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی بیمار می تواند فعالیت های روزانه خود را بطور طبیعی انجام دهد. همچنین با این شیوه درمان، بیمار درد کمتری را احساس می نماید لذا نیاز زیادی به مصرف قرص ها و دارو های مسکن نخواهد داشت.
قبل از انجام جراحی فیبروم با لاپاراسکوپی
- این عمل با استفاده از بیهوشی عمومی صورت می گیرد لذا توصیه می شود حداقل ۱۲ ساعت قبل از انجام عمل از خوردن یا نوشیدن خودداری نمایید.
- توصیه می شود قبل از رفتن به بیمارستان حتما ناحیه مورد نظر را شیو نمایید.
- حداقل دو هفته قبل از عمل ازمصرف نوشیدنی های الکلی و دخانیات پرهیز کنید. مصرف دخانیات باعث طولانی بودن دوران نقاهت خواهد شد.
- حداقل یک هفته قبل از عمل از مصرف داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین و… خودداری نمایید.
احساس درد در ناحیه مورد نظر کاملا طبیعی است اما در صورت وجود خونریزی و درد شدید فورا به پزشک خود مراجعه نمایید.