درمان فیبروم رحم
فیبروم رحم عبارتست از توده های غیر سرطانی و خوش خیم که در رحم رشد می کنند. این توده های خوش خیم ممکن است کوچکتر از یک نخود یا بزرگتر از یک پرتقال باشد. تقریبا ۳۰ درصد از زنان به فیبروم رحمی مبتلا می باشند.
برای درمان فیبروم رحم و از بین رفتن مشکلات ناشی از آن از جمله خونریزی واژنی و دردهای شدید قاعدگی و عدم باروری و… روش های متعددی وجود دارد. استفاده از داروهای هورمونی و برداشتن فیبروم رحم از طریق جراحی از روش های درمانی این بیماری می باشند.
مناسب ترین روش ها برای درمان فیبروم رحم
- ممکن است فیبروم رحم هیچ علامتی مثل خونریزی شدید یا درد و… نداشته باشد، که در این صورت نیازی به درمان ندارد. در این نوع فیبروم ها معمولا سعی می شود از درمان های طبی استفاده شود. همچنین در این حالت می توان برای جلوگیری از رشد و بزرگتر شدن فیبروم از برخی داروها استفاده نمود. از آنجایی که ممکن است فیبروم رحم درد شدیدی داشته باشد لذا می توان از داروهای مسکن و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده نمود.
- در صورتی که بیمار از خونریزی شدید فیبروم رحمی رنج می برد، جهت توقف خونریزی از آمپول هایی استفاده می شود که این آمپول ها هورمون های زنانگی را به حداقل رسانده و در نتیجه با کوچک شدن فیبروم، خونریزی بیمار بهبود می یابد.
- ممکن است فیبروم رحم بزرگ باشد و نیاز به انجام جراحی وجود داشته باشد در این صورت با انجام عمل جراحی فیبروم از رحم خارج شده و رحم کاملا سالم می ماند. در این روش امکان بارداری وجود دارد و هیچ گونه آسیبی به رحم وارد نمی شود.
- در درمان فیبروم از طریق آمبولی شریان رحم، فیبروم کاملا چروکیده و جمع می شود و پس از انجام این عمل احتمال بارداری کاهش خواهد یافت.
- ممکن است فیبروم رحم در زمان بارداری اتفاق افتد. معمولا این نوع فیبروم نیازی به درمان ندارد. در صورت احساس درد در زیر شکم می توان از قرص های مسکن استفاده نمود. البته فیبروم رحم می تواند منجر به سقط جنین شود که در این حالت پزشک متخصص با انجام عمل جراحی فیبروم را برمی دارد.
- در برخی مواقع برای درمان فیبروم رحم از امواج آلتراسوند استفاده می شود. در این روش به واسطه حرارت دادن فیبروم آن را خشک می کنند.
روش مناسب درمان فیبروم رحم با توجه به شرایط و وضعیت بیمار انتخاب می شود. پزشک متخصص سعی می کند که روشی را انتخاب نماید که کمترین عوارض را برای بیمار داشته باشد.