برداشتن پولیپ با هیستروسکوپی

در حقیقت پولیپ یک توده ی سرطانی خوش خیم است که ممکن است در هر ناحیه بدن از جمله رحم، تخمدان، دهانه رحم و… رشد کند. البته پولیپ سرطانی بدخیم به شمار نمی رود، اما می تواند ناشی از سرطان باشد. در حقیقت منشا اولیه ی پولیپ غشای مخاطی است که با یک ساقه به بافت اصلی متصل است. پولیپ ها ابعاد مختلفی دارند که ممکن است بسیار کوچک باشند و یا ممکن است در حد یک پرتقال یا بزرگتر باشند. پولیپ در رحم و یا تخمدان و… می تواند باعث نازایی زن شود و همچنین پولیپ ها باعث ایجاد علائم دردناکی در بیمار می شود. هیستروسکوپی ابزار مناسبی است که برای برداشتن پولیپ استفاده می گردد. هیستروسکوپی یک نوع عمل جراحی است که آسیب بسیار کمی به بیمار وارد می کند. هیستروسکوپ در حقیقت یک تلسکوپ بسیار کوچک است که از طریق واژینال وارد ناحیه مورد نظر شده و امکان مشاهده و دسترسی به پولیپ را برای پزشک فراهم می سازد و یک تصویر واضحی از پولیپ روی صفحه مانیتور مشاهده می شود.

بيمار خانم ١٩ ساله باكره بود كه پوليپ داخل رحم داشت و بواسطه ان از سه سال قبل خونريزيهاى شديد واژينال پيدا مى كرد كه چندين با مجبور به تزريق خون و ونوفر شده بود
خانم دکتر بنافتی  با استفاده از هيستروسكوپى ايشان رو عمل كردند و هر دو پوليپ اندومتر را برداشتند. این جراحی بدون اينكه  اسيبى به پرده بكارت وارد کند انجام شده  و خونريزى بيمار هم قطع گردیده است.

عمل هیستروسکوپی معمولا با بیهوشی عمومی صورت می گیرد. در این روش معمولا هیچ گونه برشی روی سطح پوست ایجاد نمی شود و هیستروسکوپ از طریق واژن وارد رحم می شود. بیمار پس از انجام عمل برداشتن پولیپ باهیستروسکوپی در همان روز می توانند از بیمارستان مرخص شده و فعالیت های طبیعی خود را از روز بعد آغاز نمایند. همچنین دوران نقاهت این عمل بسیار کوتاه است و به دلیل عدم وجود برش های سطحی پوست، احتمال تعرض بیمار به عفونت پس از عمل کمتر از سایر روش های جراحی می باشد. دقت شود که پولیپ در صورتی که کوچک باشد با هیستروسکوپی برداشته می شود، اگر بافت پولیپ بزرگ باشد باید بوسیله عمل جراحی برداشته شود.

بعد از عمل هیستروسکوپی

توصیه می شود پس از عمل هیستروسکوپی بیمار از انجام فعالیت های سنگین خودداری نماید، البته انجام ورزش های سبک مثل پیاده روی ملایم برای بیمار بلامانع است اما بهتر است بیمار از انجام ورزش هایی مثل ایروبیک و… خودداری کند. بیمار باید حداقل یک الی دو ماه از رابطه جنسی خودداری نماید. توصیه می شود که بیمار داروهای آنتی بیوتیک خود را جهت از جلوگیری از عفونت احتمالی بصورت مرتب میل نماید.

در صورتی که بیمار از خونریزی شدید، درد شکم و گرفتگی عضلات، حالت تهوع و استفراغ رنج می برد، باید فورا به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کند.