برداشتن سپتوم رحم با هیستروسکوپی

سپتوم همان دیواره داخلی رحم است. در حقیقت سپتوم یک دیواره نازک در داخل رحم است که رحم را به دو قسمت، جدا می کند. سپتوم یا همان دیواره داخلی رحم می تواند بارداری را مختل کند، لذا برداشتن سپتوم رحمی توانایی باروری را افزایش می دهد. هیستروسکوپی وسیله ای است که برای شناسایی و برداشتن سپتوم رحم استفاده می شود.
هیستروسکوپی یک وسیله ای تلسکوپ مانند است که در انتهای آن یک دوربین قرار دارد، که از طریق واژن وارد رحم شده و امکان دسترسی و رویت بافت رحم را فراهم می سازد. در حقیقت هیستروسکوپی یک روش تشخیصی و درمانی به شمار می رود که در درمان بسیاری از بیماری های زنان کاربرد دارد.

روند انجام عمل

عمل هیستروسکوپی یک جراحی کوچک است که در آن از بی حسی موضعی یا بی حسی سبک استفاده می شود. در این روش با استفاده از برخی ابزارها دهانه رحم باز می شود. سپس هیستروسکوپ مجهز به فیبر نوری داخل واژن فرستاده می شود و در رحم قرار می گیرد. سپس مایعی شفاف یا گاز دی اکسید کربن داخل رحم فرستاده می شود، این کار باعث سهولت دسترسی و رویت اعضای داخلی رحم می شود. در نهایت پزشک متخصص زنان و زایمان از ابزار جراحی مخصوص یا لیزر و یا جریان الکتریکی برای برداشتن سپتوم یا همان دیواره داخلی رحم، استفاده می ‌کند.
از آنجا که هیستروسکوپی یک شیوه تشخیصی و درمانی به شمار می رود، امکان تشخیص دقیق را برای پزشک فراهم می سازد. همچنین این روش در مقایسه با عمل جراحی باز درد و خونریزی و احتمال عفونت کمتری دارد. لذا دوران نقاهت آن کوتاهتر خواهد بود.

بعد از عمل

ممکن است بیمار پس از عمل دردی شبیه درد قاعدگی داشته باشد که کاملا طبیعی است. همچنین ممکن است برای ۳ یا ۴ هفته بیمار خونریزی جزئی داشته باشد و یا خونابه از رحم بیمار خارج شود. وجود مشکلاتی در دفع ادرار در ساعت های اول کاملا طبیعی می باشد.
• توصیه می شود داروهای آنتی بیوتیک خود را بصورت مرتب میل نمایید تا از ایجاد عفونت احتمالی جلوگیری شود.
• توصیه می شود بعد از انجام عمل از انجام فعالیت های سنگین خودداری نمایید، اما انجام فعالیت های روزانه بلا مانع می باشد.
• بهتر است حداقل یک ماه از آمیزش جنسی خودداری نمایید.
• از مصرف الکل و دخانیات جدا خودداری نمایید.
• در صورتی که خونریزی شدید، ترشح بدبو و یا درد شدید داشتید فورا به متخصص زنان خود مراجعه نمایید.